neděle 19. dubna 2015

Mini cheesecaky

Je to pár dní zpátky, co jsem si řekla, že bych se chtěla naučit péct. Jako jasně, obyčejnou bábovku, nebo muffiny zvládám už dlouho, ale chtěla bych se naučit něco.. no něco většího. :D Hledala jsem něco jednodušího, ať se mi nesrazí sebevědomí hned na začátku. Takže jsem si našla cheesecake, což je jeden z mých nejoblíbenějších dezertů. Vybrala jsem si oreo mini verzi. :)

Našla jsem víc receptů, a nakonec je všechny smíchala dohromady. :) Recept je na 24 kousků. 

Co budeme potřebovat? 
- sušenky Oreo
- mascarpone (nebo Philadephii, ...) 800g
- cukr cca 100g
- 4 vejce

Postup
1) V míse umícháme do hladka mascarpone (nebo jiný sýr) s cukrem.
2) Po jednom přidáváme vajíčko a znovu mixujeme.
3) Na plech si připravíme 24 formiček. (Hlavně ne papírové, ty nevydrží a roztečou se. Věřte mi, vím o čem mluvím. :D ) a do každé formičky dáme sušenku Oreo.
4) Do formiček nalijeme těsto a dáme to do předehřáté trouby.
5) Nevím, jak dlouho jsem to pekla. Prostě do toho píchnete špejlí, a když po vytažení bude špejle čistá, máte hotovo. :)
6) Nechat vychladnout a pak směle do toho! :)

Já osobně budu muset ještě vychytat tvar a trochu barvu. Cheesecaky jsem neměla úplně rovné a hladké, ale jinak to bylo vážně až směšně jednoduché a výborné! :) Taky šly dobře vyklopit, což mě překvapilo. Na závěr se můžete podívat, jak ty moje vypadaly. :)






8 komentářů:

  1. Náhodou vypadají dobře ;)

    OdpovědětVymazat
  2. A do papírových fakt ne, jo? My doma silikonový nemáme :/

    OdpovědětVymazat
  3. Taky tenhle dezert zbožňuju :D zkoušela jsem je doma, ale kuchařské umění mi zřejmě nebylo souzeno, takže kavárny to jistí :D

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, to zní a vypadá opravdu zajímavě!! Ale mě pečení ani vaření nebaví - nesnáším to, hlavně když potom musím uklízet ten svinčík :DDD ale někdy se sestrou děláme muffiny, to mě kupodivu celkem baví a jsou hroooozně moc dobrý :) Jinak mi to v kuchyni ale vůbec nejde, vždycky když se o něco pokouším, dopadně to skoro vždy stejně - špatně :DD

    OdpovědětVymazat
  5. Miluji cheesecaky! :3 Je teda pravda, že se sušenkami Oreo jsem je ještě nejedla, ale na druhou stranu to vypadá fakt dobře! Ráda tohle vyzkouším :)
    http://janetsonrisa.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat