čtvrtek 11. prosince 2014

Hudební talent? Jak se to vezme...


To jsem si takhle jednou přemýšlela, na který hudební nástroj bych chtěla hrát. Ve škole jsme museli hrát na flétnu a kytaru. Nešlo mi moc ani jedno. Flétna teda o něco lepší, ale měla jsem nějakou pochybnou z hračkářství, takže žádná slává, sice to pískalo, ale jedničku jsem nikdy nedostala.

S kytarou to bylo horší. Tam jsem naprosto nepochopila o co jde. Nikdy mi to nebrnkalo, lámala jsem si nehty, trsátko nám nechtěli dát. Kytary taky pochybné, ale podle naší učitelky je to určitě naladěné. Tak ok. Když nás zkoušela na konci roku, ptala se mě, jestli si z ní dělám srandu. Nedělala jsem.

Pořád ale lepší než hodiny zpěvu. Zpívání ve skupině, dobře, nejsem slyšet, potichu to zvládnu. Ale samostatné předzpívávání s klavírem před celou třídou? Ne! Nevypadlo ze mě ani slovo. Vážně. A ona hrála a hrála a čekala, kdy začnu. Nezačala jsem.
Takový super nástroj je třeba trubka. Ale do toho se nefouká, prý se do toho jakoby prdí pusou. Zkoušela jsem to a hrozně to brní. Trubka taky nebude pro mě, jsem lechtivá a celou dobu bych se prosmála. Takže asi odpadají i podobné foukací nástroje, jako tuba a tak. Škoda.


Klavír? Klávesy. Nuda, na to hraje každý druhý. Nakonec je možná lepší, že neumím na nic. Alespoň nejsem jako každá druhá. I když nás, co nic neumíme je asi taky dost, co :)

4 komentáře:

  1. Já taky na nic neumím :DD

    OdpovědětVymazat
  2. Já už od mala hraju na housle a můžu říct, že za tenhle talent můžu být jen vděčná :3 <3

    OdpovědětVymazat
  3. Mě nikdy nic takového nelákalo, takže ani nevím, jestli by mi to šlo :D ale já se budu držet svého plavání :D

    OdpovědětVymazat
  4. Vtipný článok :D tiež som hrala na klavír a asi pol roka som chodila za školu a mamina to nezistila, teda až do chvíle, kým jej nezavolal učiteľ, to potom dopadlo :D no našťastie žijem. Taktiež som skúšala hrať na gitaru, ale stále nechápem ako to niekto môže vydržať, boleli ma z toho prsty ešte týždeň. No a nakoniec spev, ktorému sa bohužiaľ nejak viac nevenujem. A zrovna ten ma baví :D

    OdpovědětVymazat